Faceți căutări pe acest blog


duminică, 20 decembrie 2009

Pasaje...


Dacă un fulg de zăpadă are o formă absolut perfectă, nu crezi că ace­laşi lucru s-ar putea spune despre ceva atât de minunat cum ar fi viaţa ta?
Fiţi atenţi ca dorinţa voastră să nu devină dependenţă.


Gândul este energie pură. Orice gând pe care-l ai, l-ai avut vreodată şi-l vei avea vreodată este creator. Energia gândului tău nu moare nicio­dată.

Legile sunt foarte simple.
1. Gândul este creator.
2. Frica atrage forţe asemănătoare ei.
3. Dragostea e unicul lucru care contează.
Dragostea este realitatea supremă. Este singura realitate. Realitatea completă. Sentimentul de dragoste reprezintă trăirea de către voi a expe­rienţei lui Dumnezeu.
Sufletul tău (subconştient, id, spirit, trecut etc.) este suma totală a fie­cărui sentiment pe care .l-ai avut (creat) vreodată

Gândul este primul nivel de creaţie

Apoi urmează cuvântul. Tot ceea ce spui este un gând exprimat. El este creator şi emite în univers energie creatoare. Cuvintele sunt mai di­namice (astfel s-ar putea spune, mai creatoare) decât gândul, deoarece cuvintele sunt la un nivel diferit de vibraţii faţă de gând. Ele întrerup (schimbă, modifică, afectează) universul cu un impact mai mare.
Cuvintele sunt al doilea nivel de creaţie.
Apoi urmează acţiunea.
Acţiunile sunt cuvinte în mişcare. Cuvintele sunt gânduri exprimate. Gândurile sunt idei formate. Ideile sunt energii puse la un loc. Energiile sunt forţe eliberate. Forţele sunt elemente existente. Elementele sunt par­ticule din Dumnezeu, părţi din Totul, materia primă a orice.


tot ceea ce vezi în lumea ta este produsul ideii tale despre ea.


Primul lucru pe care trebuie să-l înţelegi despre univers este ca nici o situaţie nu este „bună” sau „rea”. Ea, pur şi simplu, este. Aşa că, nu mâi da judecăţi de valoare.
Al doilea lucru pe care trebuie să-l ştii este că toate situaţiile sunt temporare. Nimic nu rămâne la fel, nimic nu e static. Dar depinde de tine în ce fel se schimbă ceva.

Scopul sufletului uman este să trăiască experienţa a tot ceea ce exis­tă astfel încât el să poată fi tot ceea ce exista.

Viaţa este o creaţie, nu o descoperire



Rostul vieţii nu este să ajungeţi undeva, ci să vă daţi seama că deja sunteţi acolo şi că aţi fost din totdeauna. Sunteţi din totdeauna şi pentru totdeauna - în momentul creaţiei pure.
De aceea, rostul vieţii este să creaţi - cine şi ce sunteţi - şi apoi să trăiţi această experienţă.
A face este o funcţie a corpului. A fi este o funcţie a sufletului. Corpul face tot timpul ceva. În fiecare clipă din zi se ocupă de ceva. Nu se opreş­te niciodată, nu se odihneşte niciodată, în mod constant face ceva


Funcţia sufletului este să indice ce dorinţe are - şi nu să le impună.
Funcţia minţii este să aleagă dintre mai multe alternative.
Funcţia trupului este să pună în aplicare această alegere.


Şi TU EŞTI CEEA CE EŞTI. Tu nu poţi să nu fii. Poţi să iei orice formă, dar nu poţi să nu fii. Poţi să nu ştii Cine Eşti - şi prin aceasta să trăieşti numai o jumătate din experienţa acestei cunoaşteri.



Nu există limită pentru ceea ce vreţi voi să deveniţi.


Iata aici cateva idei extrase din carte!sper sa aiba acelasi efect pe care l-am avut cand le am citit,inteles si le-am insusit propriei mele vieti...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu